diumenge, 14 de juny del 2009

NEW ZEALAND










Diumenge 14 de juny de 2009.
Avui escric desde els Glaciars a la West Coast de N.Z., fa una setmana que he entrat en aquet pais i aixo es un altre cosa, els kiwis son primer mon, un pais molt desenvolupat amb una natura que impressiona ... Heu de vindra a Nueva Zelanda, us impressionara, no he conegut ningu a qui no li agradi aquet pais, esta tot molt ben montat i es molt facil, tens una quantitat enormes de possibilitats per recorrer, pases de bus, els avions son baratissims (hi ha guerra de companias aereas de baix cost), els hostals son perfectes i de tots els preus, no us decepcionara.
Be, vaig arriba a Auckand, una ciutat que en va fe recorda a Barcelona, oberta al mar, es una passio per els vaixells que tenent aqui, la ciutat te bastante marxe i tambe s,apunta a la mode de las torres, supositoris o com li vulgueu di que esta de moda ultimament, te la sky tower que es la torre mes alta de tote aquesta part del mon i que com totes es molt lletge, pero es una atraccio, semble mentide la quantitat de ciutats que s,apunten a la mode de a veure qui construeis el edifici mes alt i mes lleig i aqueste es una de elles, pero com totes al costat es mou una quantitat de comerc i demes, a mes la gent paga un paston per pujar.hi, es una atraccio turistica important.
Despres de dos dies de tomba per aquete ciutat que tampoc te res mes de especial, agafo un avui fins a Christchurch, ere mes barato vola que anar en bus, en va costa una hora i mitje de vol 40 euros, aqueste es una ciutat mes petite i a la illa sud, vaig pensar en anar cap el sud doncs aqui ara es hivern i com mes anen mes fred fara, por lo que vaig pensar en comensar per aqueste ciutat, aqui vaig esta dos dies, en recorde una ciutat anglessa, amb els seus parcs (maginifics) i pubs i demes. Al tercer die vaig agafar el Tranz Alpine un tren que va de costa a costa i que esta unas cinc hores, ostres, quin encert, collunut, es magnific, sempre me ha agradat anar en tren, recordo viatges impressionants com el tren de las nubes (Salta.Argentina), la garganta del diablo (Ecuador) tren que va de Cuzco a Aguas Calientes (Machu Pichu. Peru) tren de Nova Delhi a Varanassi i de Madras a Anantapur (India), tren cap el triangulo del oro (Myanmar) i en tots he gaudit de uns viatges explendits, m,agrada anar en tren, la gent no te pressa, es pot veure el paisatge, pares de tant en tant a fer una cigarrete, pots fe un cafeto, pots parlar, etc. de veritat que va esser un viatge explendit, vaig arriba a Greymouth i alla bus, cinc hores, i fins a Franh Joseph Glaciar, quin pasote, he fet uns trekings per aqui meravolloses, realment la natura aqui no te fi, he caminat per uns indrets que fan posar la pell de gallina, i tot molt ben senyalitzat, els camins perfectes, els bus funciona perfectament (es el primer pais que tot es puntual) una meravella. Avui he agagat un altre bus i estic al altre glaciar, Fox Glaciar, que es molt semblant al primer pero te al costat el Llac Matheon que es una preciositat, la natura regala unas visions que no te comparacio, ara entenc perque la pelicula #els senyors dels Amells", perdo el "els senyors dels Anells" es va fe aqui, es increible, pero no espereu un sol lloc o dos per veure una natura imperdible, es tot el pais.

Dita del dia "Eat a apple a day, keep the doctor away" (Menja una poma cada dia i mantindras el metge a distancia) popular anglessa.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Jelou !!!
Xules les imatges, respiro fons tot miran-les i sent-to olor a pí, je,je que mes voldría.
Un petonet


La de la carta

Anònim ha dit...

Hola! Segueixo les teves aventures dia a dia, però ara treballo moltes hores i per això fa dies que no et dic res. Nen que bé que t'ho pases!!!
I nosaltres aqui morts de calor i d'avorriment, quina enveja que tinc!!!
Diu el Jaume que espera que un kiwi te la clavi, cabron!!!!!
El Jaume es així.
Una abraçada de tots dos!

SUSSI

Alicia ha dit...

Quines fotos!!! aixo si que és el paradis!!! t'has trobat en alguna cantina al Senyor dels Anells??
Has pensat q estàs en el punt mes lluny de nosaltres possible?? aish...el següent viatge a la lluna! ja et veig...

kisses