dilluns, 1 de juny de 2009

BULA FIJI
Dimarts 2 de Juny de 2009.

Bula Fiji (Benvingut a Fiji), 300 illas al migt del Pacific a 10 horas de avio de L.A. i a tres hores de Nova Zelanda, moltes inhabitades, la majoria de la gent de raza polinesia i un petit tant per cent hindues, la veritat que les dues comunitats s,ignoren, gent molt amable, pero amable de veritat, allo que veus que ho fan sense esforzarse, pero lletjus, mes que lletjus, al nostre gust occidental son de una aparence que ens resulte com a minim extranya, res a veure a les tipique pelicules de Hoolywwod on els pirates i les natives eran guapissims, no es veritat, definitivament son molt lletjus, portu una setmana i no me hi puc acostuma.
Be, vaig arribar a Nadi a le ille mes grand de Fiji (Viti Levu), pero aqueste ciutat no val res, prefereixo la mes animade Suva, que esta al altre punta, i despres de estar dos dies a Nadi vaig anar cap Suva i de alla he agafat un vaixel i he anat de Ovalau on he estat a la ciutat de Levuka, l,antiga capital de Fiji on he fet algunes sortides interessants, alli vaig coneixe un colombia i tots dos ens vam embarca en agafar un camio i anar a visitar una tribu de les montanyes, ostres quina aventura, primer el viatge que de per si ja va esse collonut i despres la arribada al poble on van primer que parla amb el jefe perque ens dones permis per visitar el poble (aixo va costar que li compressin una mique de Kava) i amb el seu permis vam poguer explicar les histories de la gent que despres ens van invitar a dinar, etc. i le tornade que s,ens va fe de nit, no pasabe ningu i que al fi, vaig poguer aturar un cotxe de policia que ens va portar de tornade, aixo despres de caminar uns 10 km. a peu, pero cap problema, estabem els dos molt contents de la aventura viscude.
Be, Fiji esta en hores baixes, l,any passat hi va haber unes pluges molt importants que han deixat moltes carreteres fetes pols, despres tambe hi va haber un cop de estat que ha provocat que els dos paisos veins Australia i Nova Zelanda aconsellin als seus habitans que no visitin Fiji i aqueste era la mes grand fons de entrada de gent en aquestes illes, lluny de tot arreu, lo que fa que hi hagi una verdadera caza al turiste, doncs en venent molts poc, jo en vuit dies he estat amb tres anglessos i un colombia, no he vist cap mes turiste, no se als grans ressort de la platge que valen mes de 1.000 dolars al die, la veritat que alla no hi he anat, pero suposu que tambe falta gent. Com deia aixo fa que tothom busqui agafar algo del turisme que ha baixat un tant per cent importatisim i aqui quasibe tothom viu dels extrangers, s,ha devaluat la moneda un 20 % fa uns messos pero ni aixi venent la gent.
La societat aqui te una clara influence anglosaxone, lo que es note a totes les esferes, la vida no es cara, hi ha per exemple un pass (Bula pass) per anar de illa en illa en barca i para on vulguis, dormir en dormitoris coste uns 6 euros i menjar per uns 3 euros, pero esta tot vuit com deia abans.
Una diferencia important es que aqui la societat tradicionalment es matriarcal, hereda sempre la filla no el fill, aqui la dona s,en riu del home i li fa molte brome, inclus quand una familia nomes te varons el ultim el crie com una done i aixo fa que hi hagi molte quantitat de gais, que veus per el carrer amb uns caretos que explotes de riure, pero aqui ningu s,extranye es normal.
Per ultim tambe comentar.hos sobre el Kava, aqueste es una begude tradicional que es fa de unes herbes i que es una mique narcotique, la gent de aqui la veu en festes i de un modo molt tradicional i com no .. tenia que probarle, ahir quand tornaben amb el company colombia vam para a un poble i habia una reunio de gent i ens van invitar a veure Kava, i dic aqueste es la meve, dir.vos que te un color com el cafe amb llet (per se benevols i no di aigua brute) i es molt margante, al rato s,en va adormir la llengua ( si tal com ho sentiu) i en costabe parlar, ostres quine gracie ... pero vam riure un rato (res a veure amb el cava catala ..)

Dita del dia "Mas vale saber una cosa de todo, que todo de una cosa" Pascal

2 comentaris:

Alicia ha dit...

Hola Pep!!!
je,je!! vaja aventures!!!
Aixó de Kava amb "K" ja sona com radical, oi? quedat amb la fórmula i quan tornis el comercialitzem con "kava Katalà"... segur q triumfem!!
Un petó molt fort!!

Anònim ha dit...

Hola prenda !!!!!
Estic d´acord amb l´Alicia, m´apunto a la cooperativa per llençar al mercat l´aigua b.... el liquid narcótic café amb llet.
Un petonet gran, gran.

La de la carta