dilluns, 13 d’abril del 2009

San Cristobal de las Casas

Mama Africa, un music.


Mexic, qualsevol aparca aqui, estas avissat!!!











Dilluns 13 Abril 2009.

Escric desde San Cristobal de las Casas (Chiapas), portu una setmana aqui i realment es una ciutat molt maque, he pogut viure la Setmana Santa i al acaba de seguit las Fiestas de la Primavera, amb una gernacio impressionant, com us deia aqueste ciutat ha cambiat molt de quand la vaig visitar el 2003, ara es la capital turistica de Chiapas, la capital politica es Tuxla-Gutierrez.




Aqui tens una infinitat de llocs per visitar Chamula, que ja us vaig parla de la iglesia, El Cañon del Sumidero, Palenque, etc. i es un bon lloc per tindre com a punt de partida. Voldria resalta que estem en ple territori zapatista, hi ha molte, pero molte gent que es seguidora i apoya al Frente Sandinista de Liberacion Nacional, que vam fer una revolta el 1 de gener de 1994, quand van pendre un quartel del exercit i despres van esser masacrats per el govern que va envia mes de 70.000 soldats que van entrar per totes aqueste comunitats indigenes a punta de escopeta i amb avions., El Frente Sandinistate un tou de comunitats indigenes en las que ells son la llei i el poder, escampadas per tote la selva Lacandona hi ha com una vintena de aquestes comunitats, jo en volia visitar una i es pot fer, els contactes en poden trobar al Bar La Revolucion y al Mama Africa de San Cristobal, hi pogut parla amb gent molt potente en el tema i que a mique a mique veus fins a quin nivell hi esta involucrada, aixo ha costat una mique, pero al final, estaba invitad, pero no he volgut anar a visitarlos, us dic el perque, a veure aqui hi ha un turisme extranger que ve per visitar i conviure una mique amb els zapatistas, aixo el Subcomandante Marcos fa uns mesos que ho tallat, a veure aqueste gent que aqui anomenent "onegeros" molts venent perque esta de moda la revolucio, es molt "cool" arriba a casa seva i di que hant estat amb la guerrilla, la majoria van amb pantalons indigines camises i gorres indigenes i semblent uns "pseudohippys" quand realment no veuen que aixo va en serio, que la gent esta armada i que en qualsevol moment aixo pot esclata i pasarne una de grosse, per aixo els zapatistas no volem mes visites "turistiques" i a mes hi ha hagut casus de gent del propi govern mexica que ha aprofitat per introduir gent dels seus colors dintre dels zapatistas, realment la situacio es complicada, esta ara en "stand-bi" pero no se sap que pot pasar, tambe trobes gent al carrer que no simpatitza amb els zapatistas i que et diu que tots els indigenes son uns aprofitats, veurem amb el temps en que acabara, pero una cosa si, aquets zapatistas els tenent ben possats.


Be, doncs acabada la Setmana Santa comencen les Fiestas de la Primavera, amb carroces, un tou de atraccions, que vaig visitar ahi al vespre i em va sembla que em trobabe en un lloc amb un colorido impressionant, un tou de atraccions de fira de lo mes variat desde el "Juanito el hombre mas pequeño del mundo" a stands de tiro de carabina estil "Paulino" (la gent veterana de Vilafranca sap lo que vull di) a coches de choque, etc, tot inmens amb una cridoria impressionat i molt de color, amb mi en semblava una pelicula de mexicans dels anys 60.
Tambe un dia al vespre vaig coneixer una parella al Mama Africa (era el meu lloc de reunio) i despres de coneixer varis llocs als que em van porta, anabem al hotel a dormir amb el seu "carro" quand ens va para la policia, i vaig viure de primera ma la "mordida", ostres lo mes natural del mon, jo en tronxabe de riuere, es veu que aqui la policia cobre molt poc i ha de fe "uns extres".
Be avui em toque bus, surtu aquesta tarde cap a Puebla, 12 hores de bus, aixi que pasare la nit a la carretera. Salut i pau.

Dita del dia "Un hombre vale por lo que hace, no por lo que sabe y mucho menos por lo que tiene" J.Arbones, poete de San Cristobal.

3 comentaris:

bodi ha dit...

Records dels amics de la via!!!!, ja veiem que tú estàs passant de conya, que segueixi igual!!!!

Salut.

Anònim ha dit...

FSLN es a Nicaragua
A mexic es diu EZLN
Sort amb el viatge!!

Anònim ha dit...

si,..si, molts oenegeros, pseudohippys... poseu-li una altra Sol que si confon el zapatisme amb el sandinisme, a la propera cpnfon el Carl Marx amb el Rockefeler. Això si, dels noms dels bar si se'n recorda, ben aprés, malgrat en algun cas li canvia l'article.