dimecres, 6 de juliol de 2011

On the road (part two)

7 de Juliol de 2011.
Pot esser, sera aixo, pero tenia una espina clavada i ara vull arribar a un lloc que sempre m' ha fascinat, veurem si ho aconsegueixo.
Surtu de Barcelona el 18/6 cap a Bangkok, Air berlin amb escala a Berlin 355 euros i 17 hores de vol, arribo a Bkk a les deu del mati i no em vull quedar a aquesta ciutat que ja conec de moltes altre vegades, agafo bus, metro, tuk.tul. un altre bus, i finalment barco i en presento a Kot Samet despres de 30 hores de viatge, fet pols i ja de nit, son les nou del vespre, nomes busco algo per sopar i dormir i demar serar un altre dia.
Passu tote la setmana a aquesta illa i despres vaig a Kot Chang, on hi estic 4 nits, i decideixo el dia 1 de juliol marxa cap a Camboia, doncs el 3 hi ha eleccions a Tailandia i no esser com acabara.
La frontera amb Camboia, cap problema, en mirem la temperatura i els hi dono 20 bats (1/2 euro) a la policia, no tindria que pagar res pero no dic res, no fos que si dic algo aleshores la temperatura fos mes alte i comencen els problemes amb la policia. A la frontera de Camboia pago 1200 bats (30 dolars) i ja tinc la visa per un mes tot correcte.
I are ve lo bo, agafo un taxi per els 4 o 5 km. que hi ha fins a Kroh Kong (Camboia) i li dic la estacio de bus, negocio el preu i cap alla ... el tipus em porta per fora la ciutat, cap una estacio on momes hi ha un bus que em sembla que no funciona i ja m,espera un altre tipus, em diu on vas? jo cap Sihanouhville, sur de Camboia, el respon, ostres mira quina sort nomes en quedem dues places i una sera per a tu, jo que be .. i quan val? 1000 bats, jo em posu riure i ja veig que ja hi som ...Jo tranqui, ja portu uns quands km. i conec aqueste situacio, li dic que 500 o res, i ell cridant que si estic boig, etc . etc... despres em diu que vol dolars, jo li dic bueno amem a cambiar amb la moto i aixi pensu si veig una altre estacio de bus, baixo i que el donguin, anem i no veig cap mes bus i no cambio res doncs no m'enfio del cambi, mentrestatn el tiu ja me ha ofert, maria, dones, i tot lo que vulgui imaginar .. jo arribo a la estacio o lo que sigui, agafo la maleta i marxu, pero cap tut.tut ni moto es para, tots treballen per ell, be camino i pensu, ja vindras, ja ... i amb una calor que mata, torna el tiu i en diu que 750 i jo que no , 500 que era lo que pose la guia, el temps va passant es posa a cridar, jo tranqui, continuo caminat, al final, els dos amb la motxila cap l.estacio de bus doncs aquet ja esta apunt de sorti, pago els 500 bats al conducto i cap dins, en tiu en diu que li dongui diners per la gasolina de la moto i jo li dic que botifarra. Resomint, no possarse mai nervios ni a cridar, al final tot arriba a puesto.
Be, Camboia, diferent de Tailandia, ciculen per la dreta dons es una ex.colonia francesa,Al principi em faig un lio doncs hi ha tres monedes, el riel, dolar i bath que aceptem, pero despres ja agafes el truquillo, un dolar 4000 riel i 100 bath igual a tres dolars, em passu tres nits a les platges del sur, Sihanoukville i no me agrada, se esta convertint en un Phuket, tot de gent gran amb noies jovenetes i molt de guesthouse de coreans i xinessos que estant agafant puesto, tot molt barato pots dormir a la vora del mar per 5 dolars i fuma lo que vulguis, pero no m'agrada l,ambient de turisme sexual amb jovenetes i la gent no es autentica veig que aixo no es Camboia.
Marxu cap a Kampot, molt millor, tranquil, una pebra que es famosa per tot el mon i em faig un masatge per 5 dolars/ hora que quedo com a nou, em va be, doncs portaba un engostipat per el malait aire acondicionat del bus, a tope, jo tremolant de fret amb la casadore posade i la gent disfrutant a tope de una pelicula de mastegots que passen el video, al final hasta jo reia.
Be, i avui he arribat a la capital Phnom Penj, estic al hotel Indochina 15 dolars dia amb Aire i tv, al costat del riu. Ah! el viatge de Kampot aqui, ha sigut bo, vaig a la estacio de bus per comprat el ticket de bon mati, i pregunto si hi ha taxi compartir, siiii!!! i a 5 dolars, nomes 1 dolar mes. be i quante gent va dintre? tres al devant i quatre al darrera. Be doncs anire darrera, ostres, quand comence a vindre la gent, el taxi marxe quand es ple, es tres a devant mes el conductor igual a quatre i quatre darrera, a mes una senyora porta un sac amb durians (semblant al melo pero amb punxes i que fa una pudo, pero pudo .. pudo) i tot el cami vuit en un cotxe i amb la pudo de la fruite, fruite de totes maneres que aqui es molt aceptadas i de gran valor, prometo que la probare, pero la pudo que fa no la recomanu a ningu, es que si tinguessis algu al costat tirantse pets tot el ratu. Aixo si, el paisatge es genial, verd, camps de arros, gent treballant amb bous, mes verd, palmeres, tot sembla que porti una logica, brutal de bonic.
Be anire explicant mes endavant, avui no hi fotos, doncs no volem al hotel Indochine que enchufi res al ordinador i aques es una gentilese del hotel. OH! que ve me ha quedat.
Dita del dia "Solamente quien tiene cerebro puede cambiar de idea" Wescot.