dijous, 8 d’abril del 2010

Llac Victoria (Mwanza)




Dijous 8 d' abril 2010.
Per fi, he arribat a Mwanza a les portes del llac Victoria, me ha costat un tou de hores en bus, el maleit tren no funciona, com quasibe tot aqui, no funciona, Africa es aixi, tot es imprevisible, no pots fer plans perque tot s,improvisa, no hi res que sigui segur pero si saps trobar lo possitiu de tot aquet merde, si no t,engoixes i disfrutes de tot aquet enronou es un continent meravellos.
Doncs desde que vaig sortir de Mikumi he parat a Dodoma (capital de Tanzania) res en especial, es una ciutat nova feta al centre del pais per possar.hi el poder politic quand quasibe tot passa a Dar, despres vaig para a Tabora i per fi he arribat a Mwanza on he vist per primer cop el Llac Victoria, aquet es el segon llac mes grand del mon i es on neix el riu Nil, realment es impressionat i emociona veure aqueste meravella de la naturalessa i pensa que aqui neix el riu mes important d'Africa fa que et sentis en un lloc especial, penses que aqui comenza a correr el aigua que despres confluira a Etiopia els dos Nils, el Blau i el Blanc, pasara a Egipte, Assuan, El Cairo i anira a parar al Mar Mediterrani a Alexandria i donara vida a tots el llocs per on pasa . Speke el explorador angles va esser el primer europeo que va veure aquet llac a l,any 1858, i fa formular la idea de que aqui neix el riu, al principi de tot va provoca molte polemica fins que un altre explorador Burton ho va confirma, i de tot aixo nomes fa que 150 anys ... quasi be res.
Aqui ara vull agafa un ferry que va fins Bukova, pero no surt cada dia i tampoc se sap segur si surt !!! aixi que haure de esperar, fa mes de una setmana que no veig cap mzungu (blanc), veig que la ruta que he triat realment no la segueix el turisme tradicional, aqui per exemple els trajectes en bus son molt lents, la carretera no esta asfaltade i per fer 300 km. trigo unes 10 horas, ara que es un pasote el viatge en el bus, es un espectacle, gent i mes gent, penses ja esta no hi cap mes gent, dons si encara hi cap mes i no pares de saltar i botre, sur el bus de la estacio amb les places justes, la policia vigila que no hagi gent de mes, pero nomes ha sortir de la estacio de bus ja para i comenza a recollir mes gent, aqui el amo es el ajudant, es el que decideix qui puja i qui no puja, tambe el preu que fara paga a tot aquell que va dintre, fas una estoneta i et trobes un control de policia, el bus ple fins als topes, gent dreta, estirada, pollastres, platanos, nens, bosses i mes bosses i dius aqui ja no passem, entre el policia, primer un i fa que no amb el cap, mentrestant ja han baixat uns quands i fan el despistat per les rodalies, despres pujar un segon policia i lo mateix, el ajudant parlant amb el poli de mes graduacio, fent una gran explicacio i veus que es van apartant cap un lloc on no els veigint, al cap de un rato, aixo pot dura 30 minuts, ja tornan a sorti i tot solucionat, tothom puja al bus i a continua fins la proxima ... Es bo tambe quand el chofer ha de fer pis, para i tothom a pixar, ah! aixo si els homes tots a la banda esquerra del cami i les dones a la banda dreta i no te equivoquis .. a vegades es per riure .. Un dia va entrar una noia de uns 15 anys amb un nen de dies, molt petit, el nen tenia gana i es va possar a plorar, ella es treu el pit i li dona de mama, es curios pero els nens recien nascuts son blanquets, no dirias que son negres, en cambi tenent uns collons supernegres, a mi en va soptat.
Aqui os posso alguns retratus del bus i del llac Victoria. Salut i pau.
Dita del dia "Cuando lo hayas encontrado, anotalo." Dickens.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Renoi Pep, aquet viatge en bus, amb recorda una historieta que amb vas explicar d´un altre viatge en bus de 10 hores a sobre de sacs de sebes. L´Africa ha de ser espectacular, aixo si que es una cultura diferent, pero com dius, no es just tot el que alla passa.

Disfruta de cada minut

Un petonas desde el poble.



MJosep, Maria, Manel i Marc

sergi jané boquera ha dit...

ey pep
soc el sergi
despres de tant de temps e pogut fer un forat a la meva apretada agenda per escriuret
ja veig k ho estas gaudint al maxim i espero k segueixi aixi
aki tot kom sempre, es moja, ja se sap tot molt trankil
aixo si, una mala noticia, s'ha mort un dels gitanos de moja a l'edat de 22 anys em sembla k es deia fernando, no o se segur, mentres canviava una roda o feia algu a sota la furgoneta li va caure a sobre, va pasar a la rapita, una de mossos.
weno koses k passen
dons aixo segueix gaudint cada instant i espero k kuan tornis t'enrecordis del meu nom
prometo k et tornare escriure

salut

sergi

Anònim ha dit...

Ei Pep.
Ja veig que t'ho estàs passant molt bé. Gaudeix al màxim. Quina enveja! (suposo que això t'ho diu tothom).
Per Catalunya, tot igual. NO, que ja s'ha jugat el Madriz - Barça... i hem guanyat 0-2 (Messi i Pedro). Possiblement ja ho sàpigues, d'internet i TV n'hi ha per tot arreu.
Una abraçada.
Joan Gabàs

bodi ha dit...

jajaja... això dels ous ben negres és molt bo, jajaja... i lo del bus també passa a sud-amèrica pel que m'ha dit moltes vegades en JMiró però em sembla que aquí hi tens més espectacle.

Ja tenim mitja lliga al sac!!!!

Salut.