diumenge, 1 de novembre del 2009

Sayonara Japo

Diumenge 1 de Novembre 2009.
Japo es un pais que m'ha fascinat, es un pais sorprenent i que recomeno coneixe, jo diria que es un pais endrecat, force endrecat, on amb una superficie no gaire grosse i viu una gran quantitat de gent, potser si no fos aixi seria un cacao, es un pais que te fama de car i potser si que ho es, pero sabentse moure no es aixi, per exemple jo dormia en hostels amb lliteres per 19 euros dia, un billet de metro val 1.5 euros, viatjar amb el tren bala Tokyo / Kyoto (2.30 hores) uns 90 euros, amb autobus el mateix trajecte,, 8 hores, 40 euros, un dinar normal 7 euros, un onzen (spa japones) 20 euros, llogar una bici 3 euros dia, una cervesa 3 euros, etc. potser el transport es lo mes car, per aixo es recomanable compra el Japan raill pass que nomes es pot fer fora del pais i et dona via lliure a quasibe tot el sistema ferroviari japones que es bonissim. Jo he fet un recorregut bastant tradicional, Tokyo, Nico, Kyoto, Nara i Osaka que es pot fe en dues setmanes, Tokyo me ha impressionat per la ciutat en si, es una ciutat que te multitud de llocs per anar jo he vist Akihabara on hi ha las famosas Lolitas, manga, ordinadors,etc. per estarhi un mati i al.lucinar. Odaiba una illa que vas en barco i per passejar. Shibuya, soroll i marxe tot el dia, amb la famosa estatua de Hachico i un creument de carrers que sempre esta ple de gent vestida a la ultima moda, te hi pots passar un bon rato veint que els japos marcan moda a tot el mon (a mi en recordaba el "look" dels Tokyo Hotel, famos per tots els teenagers). El palau imperial, uns jardins impressionants. El barri de Ueno, Ginza on hi ha les botiges mes cares junt amb Roppongi. El mercat del peix (llevarse molt demati) i on Isabel Coixet ha filmat el seu ultim film. No perdres ana a un onzen, que es un spa tipic japones, ells tenent passio per aquestes experiencies i per un oriental es algo sorprenent i agradable ( al principi trobarte totalment despollat al mitgh de tante gent fa una mique de corte pero rapit t,acostumes i ja no t,enrecordes que portes la "pelleringue" al aire), i molts llocs mes que podem allargar l,estancia tant com vulguis. Lo que si voldria destacar son els jardins, son una concepcio nova que no conexier i que donen una sensacio de tranquilitat terrible, nomes te la pega que sempre estan plens de gent i no pots trobar un reco per estar una mique sol i tambe recomanar el menjar, a veure, a molts llocs del mon es menjar per viure, aqui el menjar es una institucio, un sopar pot durar varies hores, amb van portant plats i plats i tots sons gustos nous, a mi m,agradat molt, tambe he notat que he cambiat el olor del cos despres de unes setmanas aqui, be, quand arribes al vespre volguis o no, les aixelles fan una miquete de podor, (els coneguts "sobaquillos") jo noto que no faig la mateixe "olor" corporal, sense dupte son lo que menjem ...
Despres tens las ciutats de Kyoto y Nara, molts temples, Osaka, a mi me ha semblat especial, no tant com Tokyo pero te el barri de Namba que sembla que estiguis en una pelicula futurista i de nit amb tantes llums, et sens com transportat, increible.
La gent, supereducada, si preguntes quelcom i no ho sabem lo mes normal es que es parin i ho preguntin a altre gent per ajudarte, increible !!! Japo es un dels paisos mes segurs que he visitat, pots perdre qualsevol cosa i te la tornaran, els caixers estan al aire lliure sense cap tipus de proteccio (ull no tots funcionen amb tarjetes foraneas) nomes a vegades es una mique dificil orientarse doncs no trobes cartells en angles i aqui molt poque gent parla angles.
Tambe hi moltes curiossitats com els lavabos, la majoria tenent un sortido que quant acabas el netegen el "ojete" amb aigua calenta, freda, lo que volguis, ostres es un gustaso, es molt net i agrait. Maquines que per el carre et neteigen les ulleres, a tot arreu, com a publicitat et regalen mocadors de paper. No es pot fumar per el carrer, hi ha llocs especials per fumar .. Es extrany pero a Japo tot esta net, i aixo que no trobes ni una sola papelere per el carrer, pero et fa una cosa llensa algo a terra.
Finalment diriq que Japo es un pais molt organitzat, ells se senten be amb una estructura bastant ferrea, els hi agrade el ordre i aqui tot esta ordenat i amb jerarquias, els hi agrada aquet sistema, poc joc a la improvitsacio.
En fi i j'acabo, ara marxu cap Beijing, amb una parada de una setmana a Corea, ja anire informant.
Avui no hi ha fotos doncs no las puc baixar. Salut i pau.
Dita del dia "Cada cosa tiene su belleza, pero no cada uno puede verla". Popular

8 comentaris:

SaNdRa ha dit...

Molts, molts petonets, Pep!!!

Anònim ha dit...

aaaaaah!
sencillament deliciós, fins i tot m´has fet agafar ganes de prendrem el dia lliura..........
Petonets i abraçades


La de la carta

Carles ha dit...

Veig q ue estas tardan molt en escriure la cronica de Korea?
Els Barcelonins ja estan a casa, et seguim la pista ;)
Una forta abraçada

Anna Vilanova ha dit...

Miro el que escrius i el comparo amb el que vivim el dia a dia aquí i em sembla subrealista.
Una abraçada.
Anna - Vilanova

Anònim ha dit...

Hola Peeeepppp!!

simplement volia saludar-te!!

espero que estiguis bé i gaudint al màxim de la teva aventura.

Vaig seguint el teu bloc, el qual imagino no actualitzes per les dificultats amb internet a la Xina.

Va ser un plaer acompanyar-te durant 15 dies a la teva magnífica experiència!

Una abraçada!!

Carles - sant feliu - amic de'n kenneth - humil company a Tailandia!

LURDES ha dit...

Siii, ja he tornat amb les piles carregades.
M'ha fet molta il.lUssió el teu correu i ja estic esperant de veure't per Nadal, ensenyar-te les fotos, perquè les teves són envejables, però les meves no es queden curtes.
Un petonàs molt i molt gran!!

Lurdes

Alicia ha dit...

Hola Pep!!
ens tens a tots pendents de les teves actualitzacions... Q tal per Xina?
Jo he fet una escapadeta aquesta setmana a Amsterdam (és al que podem aspirar gran part dels mortals en el tema viatges...)Aixó si, m'ha agradat molt!
Waiting for your news,
Alicia

Anònim ha dit...

HOla Pep????? Com va per la XIna???

ens tens intrigats

Petons!!!


Marta