diumenge, 3 de maig del 2009

MEXIC I ENTRO A CUBA

Diumenge 3 de Maig 2009
Be despres de Oaxaca he fet molt km per Mexic pasan per Villahermosa, Chetumal fins arriba al aeroport de Cancun doncs entre unas preses terribles i per els pels he pogut agafar el avio fins a Cuba,Cuba ha tencat tots els aeroports per els vols que venen de Mexic per la famosa Influenza i vaig poguer agafar el ultim vol,i mes ens van desinfectar a tots al arriba al aeropor de La Habana, la veritat que els ultims dies per Mexic semblava una pelicula amb molta gent amb la cara tapade, els llocs publics tencats, inclus no fan misa el diumenge, ni cap tipus de espectacle que provoqui concentracio de gent, etc. ara estic a La Habana i aqui es molt dificil trobar un internet en condicions, es tot molt lent i la veritat que avui estic de sort doncs escric desde el Hotel Nacional i semble que vaigi una mique be.
Sobre Mexic voldria dir.vos algunas cosetes sobre el pais i que seguidement explico:
Per a mi es un pais molt colorit, jo diria que verd, vermell i groc son els colors del pais, pais molt grand 32 estats i on pots troba de tot i amb diners tambe es compra tot, la gent en general es amable i llatina, jo he fet molt amics sobretot en els constans control a la carretera de la policia (que aqui no se la creu ningu, molt corrupte) i el exercit, doncs cada vegade que ens aturaben i paraben el cotxe despres ens tenian que apretar el mateixos uniformats doncs no hi habia forma de engegarlo, de veritat que feia riurte veure els militars apretant el cotxe.
Pais tambe on las ciutats son inmensas i molt poblades i le comunitats rurals petites i pobres, molt pobre, sobretot el sur Chiapas, Oaxaca i Quintana.Roo, el nort es mes ric donc hi ha una clase mitja bastant numerosa. He fet molts km. per carretera i aquestes estan ben cuidades, crec que la gent paga impostos i hi ha molta obra publica. En quand a la musica hi ha de tot pero la musica ranchera, sr. Vicente Fernandez (para) i Alejandro Fernandez (fill) son intocables i aqui son una institucio que agrade a tothom i de totes les edats, com la lluita lliura (rudos i tecnicos) de la que vaig poguer viura una sesio en directe i es un espectacle que val la pena veura un dia. De totes maneres jo es un pais que recomano coneixe, la vida es barata per nosaltres pots dormi en llocs aceptabels per un 15 dolars i menjar per la meitat, es facil de viatjar ademes es menjar i beu (la cantina mexicana es un culte al alcohol)de pebrots.
Tambe vaig viure el 1 de Maig a La Habana que intentare explica mes endevant, realment es una manifestacio impressionat, la marcha diuen que aplega migt millio de persones , avui acabo doncs aixo es el temps que tinc per escriure.

Dita del dia #Viva Mexico, Cabrones#, dit popular Mexica.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Pep
Segueixo el teu viatge sovint, és molt interessant i ara ja petia una mica per tot el problema de Mexic, així que estic contenta que estiguis a Cuba. No paris d'explicar les aventures,fas que molts de nosaltres estiguem un ratet distrets. Salut i Sort
Assumpta

Anònim ha dit...

Hola Pep,

Si vas veure el Ramon i la Niurka si us plau dona'ls-hi molts molts records.

Salut,
Raimon i família.