dilluns, 7 de setembre del 2009

Hongkong i Macau















Dilluns 7 Septembre 2009.
Dons ara em anat fins a dues regions especials de la Xina, primer Macau on vam estar tres dies i despres Hongkong on hem estat 4 dies. Com deia vam agafar un vol de Bangkok a Macau (es mes baratu que fins Hongkong) que va costa uns 50 euros i ens vam plantar a Macau, aquesta es una antiga colionia portuguese i encara veiem en els noms dels carrers i els retols comercials escrits en portugues, ara que aqui es el unic lloc en tote la Xina on esta permes el joc, veureu que hi ha 22 casinos de joc, tots grandiosos, es com Las Vegas de Asia, no hi quasibe turisme occidental, nomes xinesos que venen aqui a jugarse els cales, nossaltres vam estar.hi entresetmana i ja hi habia gent pero el dissapte i diumenge es veu que es una bogeria, per exemple els preus dels hotels els caps de setmana es dupliquen, aixo ens dona una mesura de la quantitat de gent que arribe, desde Hongkong o desde qualsevol ciutat de la Xina principalment, es increible la aficio que tenent els orientals en jugarse els diners. La vida aqui es cara comparada amb Thailandia, dormiem els dos per 30 euros no vam trobar res mes economic i a mes feia una calor tremenda. Despres de aixo vam agafar un ferry, 1 hora i cap Hongkong, torna a fer papers per l,entrade i demes pero sense cap problema, Hongkong es impressionant, es una ciutat on nomes es pot construir al 10 % del terreny i on hi viuem oficialment 7 mm. de persones, aleshores nomes hi ha un remei que creixi amunt i hi ha una acumulacio de gratacels que jo no habia vist en la vida, despres es un paradis per les compres, tot Hongkong es una botigue on hi pots trobar de tot i lo mes curios es que esta ple de gent comprant, es com si fos sempre Nadal per nossaltres, i tot a uns preus que per nossaltres son molt baratus, jo que no compro mai res vaig comprar un llevataps per les ampolles de vi que pendre quand arribi a casa. Despres es interessant Hongkong perque pots treuret la visa per entrar a la Xina per 50 euros en dos dies i uns 60 euros si la vols amb 5 hores, molt facil, passaport una foto i omplir un formulari i ja la tens. Nossaltres vam dormir al carrer Nathan al edifici Chunking Mansions on hi ha com a 10 guesthouses i dormiem per uns 30 euros els dos i algun bitxo mes quel corrie per alla. Recomanu el paseig per la "explanada" al costat del mar, jo hi vaig anar un dia al mati a corre i es magnific, el skyline que es veu es un dels mes espectaculars del mon. La moneda de Hongkong es el Hongkong dolar i la de Macau es la Pataca, pero a tots dos puestos pot fer servir el Hongkon dolar (10 HKD = 1 Euro).
Ahi al vespre vam arribar a Kuala Lumpur (Malasia), nomes vam tindre temps de veure las Petrona Towers, impressionants, un queda bocabadat de lo altas que son.
Dita del dia "Tener la conciencia limpia es sintoma de mala memoria!" Les Luthiers.

3 comentaris:

SaNdRa ha dit...

IMPRESIONANT...!!! MOLTS, MOLTS, MOLTS PETONETS!!!

Anònim ha dit...

Jo tambe amb sumu a la Sandra IMPRESIONANT!!! Disfrutem molt i molt.
UNA ABRAÇADA I UN PANOTAS DEL MANEL I LA MARI. MMMMMMMMMMMMMMMMUUUa.

Anònim ha dit...

Holaaaaaaaa xixan-lus !!!!
Bé, Willy's Fox's (ara sou 2 en la gran aventura...)Fantástic tot el que veig i escrius, estem gaudin moltisim d'aquest "passeig" que esteu fent, seguiu distrufant !!!!
Petonets desde aquest raconet del Penedés. Puri & Family